• Hikina Dredging
  • Hikina Dredging

Hāʻawi ʻia ʻo MODEC i ka ʻaelike e Equinor e hoʻolako i ka 2nd FPSO ma Brazil

99612069

 

Ua hoʻolaha ʻo MODEC, Inc. ua kau inoa ʻo ia i kahi ʻaelike kūʻai aku a kūʻai aku (SPA) me Equinor Brasil Energia Ltd, kahi hui o Equinor ASA, e hoʻolako i kahi moku Floating Production, Storage and Offloading (FPSO) e hana i ka pūʻulu kahua o Pao. de Acucar, Seat & Gavea ma ka BM-C-33 poloka o ka Campos Basin ma waho aku o Brazil.ʻO ka FPSO kekahi o nā keʻena paʻakikī loa i ka mōʻaukala o MODEC, e lawelawe ana i nā puke nui o ke kinoea i lawe ʻia aku i waho me ka manaʻo nui i ka hoʻemi ʻana o ka GHG.

ʻO ka SPA kahi ʻaelike turnkey ʻelua ʻāpana e uhi ana i ka Front End Engineering Design (FEED) a me ka ʻenekinia, Procurement, Construction and Installation (EPCI) no ka FPSO holoʻokoʻa.I ka hoʻolaha ʻana o Equinor a me nā hoa hana i ka Final Investment Decision (FID) ma Mei 8,2023 ma hope o ka pau ʻana o ka FEED i hoʻomaka ʻia ma ʻApelila 2022, ua hāʻawi ʻia ʻo MODEC i ka manawa 2 o ka ʻaelike no EPCI o ka FPSO.E hoʻolako pū ʻo MODEC iā Equinor me nā hana a me ka lawelawe mālama ʻana o ka FPSO no ka makahiki mua mai kāna hana ʻaila mua, a ma hope o ka manaʻo o Equinor e hana i ka FPSO.

E kau ʻia ka moku FPSO ma ke kahua, aia ma ka ʻāpana "pre-salt" nui ma ka ʻaoʻao hema o Campos Basin, ma kahi o 200 mau kilomita mai ke kapakai o Rio de Janeiro, a hoʻopaʻa mau ʻia ma kahi hohonu o ka wai ma kahi o 2,900 mika. .E hoʻolako ʻia ka ʻōnaehana hoʻolaha hoʻolaha e ka hui pūʻulu MODEC, SOFEC, Inc. ʻO nā hoa hana o Equinor ʻo Repsol Sinopec Brazil (35%) a me Petrobras (30%).Manaʻo ʻia ka lawe ʻana o FPSO i 2027.

Na MODEC ke kuleana no ka hoʻolālā ʻana a me ke kūkulu ʻana i ka FPSO, me nā lako hana hoʻoponopono topsides a me nā ʻōnaehana moana hull.Loaʻa i ka FPSO nā ʻaoʻao kiʻekiʻe i hoʻolālā ʻia e hana ma kahi o 125,000 barela ʻaila ʻaila i kēlā me kēia lā a me ka hana a hoʻokuʻu aku ma kahi o 565 miliona cubic kapuaʻi maʻamau o ke kinoea pili i kēlā me kēia lā.ʻO 2,000,000 barela ka palena liʻiliʻi o ka mālama ʻana i ka aila ʻaila.

E hoʻohana ka FPSO i ke kūkulu hou ʻana o MODEC, ka hoʻolālā hull piha ʻelua, i kūkulu ʻia no ka hoʻokipa ʻana i nā ʻaoʻao kiʻekiʻe a me ka nui o ka waiho ʻana ma mua o nā pahu pahu VLCC maʻamau, me ke ola lawelawe hoʻolālā lōʻihi.

Ma ka hoʻohana ʻana i kēia wahi ʻoi loa o luna, ʻo kēia FPSO ka lua o ka FPSO i hoʻopiha piha ʻia me ka Combined Cycle System for Power Generation e hōʻemi nui ana i ka hoʻokuʻu kalapona i hoʻohālikelike ʻia me nā ʻōnaehana Gas Turbine maʻamau.

"Hoʻohanohano a haʻaheo mākou i ke koho ʻia e hāʻawi i kahi FPSO no ka papahana BM-C-33," wahi a Takeshi Kanamori, Pelekikena a Luna Nui o MODEC."Haʻaheo like mākou i ka hilinaʻi o Equinor ma MODEC.Ke manaʻoʻiʻo nei mākou he pilina ikaika kēia o ka hilinaʻi ma waena o mākou i kūkulu ʻia ma luna o ka papahana Bacalhau FPSO e hoʻomau nei a me kā mākou moʻolelo paʻa paʻa i ka ʻāina mua o ka paʻakai.Manaʻo mākou i ka hui pū ʻana me Equinor a me nā hoa hana e kūleʻa i kēia papahana.

ʻO ka FPSO ka moku 18 FPSO/FSO a me ka 10 FPSO ma ka ʻāina mua o ka paʻakai i hāʻawi ʻia e MODEC ma Brazil.

 


Ka manawa hoʻouna: Mei-11-2023
Nānā: 15 Nānā